logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Tradiční předslunovratový a předvánoční koncert českého hráče na australský domorodý nástroj didgeridoo musel být již podruhé kvůli koronavirové epidemii  zrušen a nebude se moci konat ani na Velikonoce. Událost,  která spojuje nejen hudbu, ale i výtvarné umění, jarmark a dobročinnost proběhne v náhradním termínu:

http://www.nrpraha.cz/program/1114/ondrej-smeykal-a-didgeridoo/ 

________________________________________

"Rád bych vás srdečně pozval na křest nového CD! Jako vždy, když se mi konečně vyklube nová deska, těšte se, že si ji v ceně vstupenky odnesete s sebou domů... Zatím nebudu prozrazovat, zda se objeví i nějací hosté. Těším se na setkání..."

Ondřej Smeykal

https://www.facebook.com/events/637598907148114/ 

Velký sál Novoměstské radnice

Kulturní setkání s Ondřejem Smeykalem a jeho didgeridoo.

Koncert se křtem CD: začátek ve 20 hodin

 

VSTUPNÉ:

Podrobnosti nainfo.smeykal@gmail.com

Kontakt: Ing. Jiří Heller, jiri@heller.cz 

 

Didgeridoo je tradiční hudební nástroj australských původních obyvatel, tzv. Aboriginců a patří mezi typické symboly Austrálie. První zmínky o tomto nástroji sahají do doby před 40 000 lety. Australský domorodý nástroj didgeridoo zaznamenal v posledních desetiletí značný rozmach popularity. S ničím nezaměnitelný, podmanivý nástroj často nachází svou hudební příležitost jako exotický doprovodný nástroj v nejrůznějších žánrech a svým silným charismatem si získává srdce posluchačů celého světa. Didgeridoo tak dnes můžeme slyšet v celé plejádě variací, od rytmických nástrojů po symfonický orchestr.

Vyjímečné sólové předvedení možností hry na didgeridoo, jeho frekvenční rozsah a zapojení dalších rejstříkových fondů využitelných při hře na současné didgeridoo scéně snad nejosobitěji ztvárňuje český profesionální hráč Ondřej Smeykal.

Především díky umělecké versatilitě byl Ondřej Smeykal označen americkou organizací Didge Project jako jeden z nejlepších neaboriginských hráčů didgeridoo na světě.

 

Web: www.smeykal.com
Facebook: https://www.facebook.com/OndrejSmeykalOfficial/

 





nahoru


logo Novoměstská radnice