logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Výstava známé české výtvarnice a malířky Emmy Srncové k oslavě jejích 80. narozenin.

 

Galerie v přízemí Novoměstské radnice

OTEVŘENO: út - ne 10 - 18 hod

mezi 12. - 13. hod 30 minut polední pauza

 

22. 11. 2022 je výstava přístupná pouze do 17 hodin.

 

VSTUPNÉ: 

plné 50 Kč, snížené 20 Kč, rodinné 100 Kč

Vstup do Galerie v přízemí je z průjezdu z Vodičkovy ulice po dvou schůdcích. Pro vjezd a výjezd invalidního vozíku je možné si zapůjčit u ostrahy Novoměstské radnice ližiny / vstup do vrátnice z nádvoří vlevo/.

Během EHD - Dnů evropského dědictví 2022 otevřeno do 20 hod / sleva - jednotné vstupné 20 Kč

http://www.nrpraha.cz/program/1171/ehd-dny-evropskeho-dedictvi-2022-na-novomestske-radnici/ 

 

V době od 1.  do  24. 11. bude vystaveno na nádvoří Novoměstské radnice dosud největší dílo Emmy Srncové - Jablíčkový betlém, který vznikl v roce 2019 a hned - v tom samém roce - byl po celý Advent instalován na Třetím nádvoří Pražského hradu, pod Jižní věží Katedrály svatého Víta. Během celého prosince 2021 byl pak vystaven v Praze 2, na náměstí Jiřího z Poděbrad.  Má rozměr 5x 2,5 x 3,5 m. 

Prohlídka na nádvoří zdarma.

 

Od mládí jsem nemalovala, neměla jsem ani jedničku z kreslení. Horkotěžko jsem odmaturovala na gymnáziu. Při tělocviku jsem byla vybrána do školy manekýnek. Předvádění módy se stalo mým povoláním do roku 1960, kdy jsem se setkala na výstavě Československa v ukrajinském Kyjevě s Černým divadlem Jiřího Srnce.  Zakládal nový soubor a já po absolvování konkurzu se stala jeho členkou na dalších 20let. Se mnou do souboru nastoupili samí výtvarníci a pod jejich vlivem jsem začala tvořit. Nejdříve jsem malovala jenom pro potěšení, později jsem byla pozvána na výstavy insitního umění, spolupracovala na divadelních výpravách a filmech. Po rozvodu v roce 1980 se stalo malování mým povoláním.

Už od roku 1972 jsem se zúčastnila téměř 170 výstav na mnoha místech světa. V poslední době už mě nebaví cestovat a zůstávám doma v Čechách. Moje povolání je i můj největší koníček a já jsem šťastná si to užívat. Jsem zdravá úměrně k věku, mám krásnou rodinu a děkuji za každé nové ráno.

Užívejte si života, dokud to jde a buďte šťastni….

přeje

Emma Srncová

 

Web: 

www.srncova.cz 

Facebook: 

https://www.facebook.com/emmasrncovamuzeumusmevu 

https://www.facebook.com/emicka.srn 

 

 





nahoru


logo Novoměstská radnice