logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Benefiční koncert kapely Epydemye v Neviditelné výstavě.

Přidejte se k události na Facebookuhttps://www.facebook.com/events/444021641078035  

 

Vztah jihočeské kapely Epydemye ke kostelu Nanebevzetí Panny Marie v Neratově je jejím fanouškům dobře znám. Stal se inspirací pro desku „Prosklený nebe“ a pod jeho unikátní střechou odehráli, podle svých slov, jeden z nejkrásnějších koncertů. Nyní prochází prosklená střecha rozsáhlou a nákladnou opravou. Farnost Neratov pro financování rekonstrukce založila veřejnou sbírku, a tak se tato hudební skupina, společně se Sdružením Neratov a jeho novým projektovým partnerem – Neviditelnou výstavou Praha – dohodli na vytvoření neopakovatelné hudební performance, která je propojí v podpoře této sbírky.

Ve čtvrtek 15. září se proto v prostorách pražské Neviditelné výstavy na Novoměstské radnici (2. patro), Karlovo náměstí 1/23, Praha 2 (vstup z Vodičkovy ulice), odehraje od 19:30 hodin benefiční koncert na podporu tohoto jedinečného poutního místa.

Unplugged vystoupení proběhne při komorním osvětlení a závěrečná část zcela potmě, vše bez nároku na honorář. Neviditelná výstava bezplatně poskytne prostory pro konání této charitativní akce, stejně jako se postará o její pořadatelské zabezpečení.

Netradiční místo i způsob interpretace písní byl zvolen také proto, aby se tím zvýšilo povědomí o prospěšných projektech Sdružení Neratov i Neviditelné výstavy. Návštěvníci se proto, podle dostupných informací, mohou těšit na osobní účast pátera Josefa Suchára, který je zosobněním „zázraku v Neratově“, jeho hlavním hybatelem a vizionářem v jedné osobě a na úvod by měla promluvit také Rita Küű, ředitelka Neviditelné výstavy Praha. Před i po představení bude na místě možnost ochutnat neratovské pivo Prorok.

Jednotné, benefiční, vstupné, spojené s účastí na koncertu, činí 750 Kč za osobu a zakoupit jej můžete v síti GoOut. Množství vstupenek je limitováno velikostí prostoru, ve kterém se vystoupení uskuteční, proto si případní zájemci musí pospíšit s jejich nákupem. Místa jsou pouze na sezení a nejsou číslována. Z důvodu  popsaného kapacitního omezení a s ohledem na velký předběžný zájem, byly na akci přidány různé kategorie tzv. podpůrných vstupenek, které sice nejsou spojeny s možností koncert navštívit, ale je možné jejich prostřednictvím přispět na účel veřejné sbírky. Využít je tak kupříkladu mohou ti, na které se v prodeji základní vstupné nedostane, anebo se nemohou z jakéhokoliv důvodu zúčastnit, a přesto by chtěli akci finančně podpořit. Malou satisfakcí by pro ně mohl být plánovaný video dokument o koncertu a veřejné sbírce. Navíc organizátoři, jako poděkování za jejich případnou ochotu pomáhat i štědrost příspěvků, společně připravili sadu zajímavých propagačních předmětů, které budou s jednotlivými dárcovskými vstupenkami spojeny. Postačí zakoupit některou z nich v předprodeji GoOut, a poté kdykoliv, po datu konání koncertu, navštívit recepci expozice Neviditelné výstavy ve 2. patře Novoměstské radnice, na adrese Karlovo náměstí 1/23, Praha 2, předložit zde zakoupenou podpůrnou vstupenku a příslušný předmět si rovnou odnést. Pokud někdo nebude mít možnost do Prahy zavítat, může napsat na info@neviditelna.cz a dohodnout si náhradní způsob předání. Distribuce této formy poděkování za podporu však bude trvat pouze do 15. 12. 2022.

Veškerý výtěžek bude darován ve prospěch veřejné sbírky na opravu střechy kostela Nanebevzetí Panny Marie v Neratově, číslo účtu 6102849379/0800, na který lze přispět i mimo rámec této kulturní akce.

Folkrocková skupina Epydemye (www.epydemye.cz) je známá svými energickými vystoupeními, písněmi s českými texty i oceněním Anděl. Posluchače napříč generacemi získává svou pozitivní a živelnou koncertní energií a písněmi, jejichž texty otevírají zajímavá témata. Tato pohodová parta muzikantů je považována za jedno z nejosobitějších hudebních uskupení na současné folkové scéně. V jeden okamžik vás přinutí sednout si a poslouchat text, aby vás vzápětí zvedla ze židle. A jestli odejdete z koncertu nabití pozitivní energií, je to přesně ten důvod, proč to Lucie Vlasáková (zpěv, kontrabas), Mirek Vlasák (zpěv, kytary), Honza Přeslička (zpěv, kytary) a Tomáš Hobzek (bicí) dělají.

Sdružení Neratov (www.neratov.cz), společně s tamní farností, zajišťují už téměř 30 let obnovu a rozvoj tohoto poutního místa v Orlických horách. Širokému spektru činností a služeb se zde nyní věnuje téměř 250 osob, z toho přibližně 160 s různým druhem a stupněm postižení. Právě přímým zapojením hendikepovaných do všech aktivit se daří vytvářet podmínky pro jejich maximálně možnou integraci do společnosti, pracovního i komunitního prostředí a dává jim tak příležitost vést, v rámci možností, plnohodnotný život. Kromě komplexu chráněného bydlení a dílenských pracovišť jsou zde v provozu denní stacionář a speciální základní škola. Návštěvníci mohou využít ubytovací i stravovací služby, obchod nebo občerstvení a ochutnat vynikající pivo z místního pivovaru. Neratovský kostel je stále otevřen a jako ostrov kulturního dění pro místní i poutníky ožívá celoročně také hudbou, divadlem a výstavami. Aktuálně Neratov poskytuje také zázemí a komplexní podporu více než 50 lidem prchajícím před válkou na Ukrajině.

Spoluorganizátorem koncertu je rovněž Neviditelná výstava Praha (www.neviditelna.cz), která umožňuje svým návštěvníkům nahlédnout na svět ve tmě jiným způsobem, zapojit přitom ostatní smysly a začít vnímat vše kolem nás s větší pozorností. Toto centrum zaměstnává především osoby se zrakovým postižením, ve kterém přibližuje jejich denní svět svým návštěvníkům, ale také pomáhá dalším společensky přínosným projektům i neziskovému sektoru. Proto také Neviditelná výstava bezplatně poskytuje prostory pro konání této charitativní akce, stejně jako se postará o její pořadatelské zabezpečení.

 

Epydemye: energická vystoupení, písně s českými texty, ocenění Anděl

Jihočeská folkrocková skupina si posluchače napříč generacemi získává svou pozitivní a živelnou koncertní energií a písněmi, jejichž texty otevírají zajímavá témata.

Epydemye je považována za jednu z nejosobitějších kapel na současné folkové scéně. V jeden okamžik vás přinutí sednout si a poslouchat texty, aby vás vzápětí zvedla ze židle. A jestli odejdete z koncertu nabití pozitivní energií, je to přesně ten důvod, proč to Lucie Vlasáková (zpěv, kontrabas), Mirek Vlasák (zpěv, kytary), Honza Přeslička (zpěv, kytary) a Tomáš Hobzek (bicí) dělají.

http://www.epydemye.cz/

 

https://www.neratov.cz/potme-pro-neratov/ 

 

 





nahoru


logo Novoměstská radnice