logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Začátek koncertu: 19 hod / Velký sál Novoměstské radnice

Vstupenky:

https://www.nachtigallartists.cz/eshop/vanocni-koncert-lada-bockova-tereza-horejsova-boris-prygl-novomestska-radnice-praha-1086063

 

Pěvci Laďa Bočková, Tereza Hořejšová a Boris Prýgl mají společné nejen mládí, ale také nezadržitelný vstup na operní pódia.

Sopranistka Zdislava Bočková je laureátkou řady mezinárodních soutěží včetně Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech a semifinalistkou Mezinárodní pěvecké soutěže Hanse Gabora Belvedere 2018 a Operalia Plácido Domingo 2019. Hostovala v Teatro Lirico Sperimentale v italském Spoletu jako Dorina (Sarri: L’impressario delle Canarie), Frasquita (Bizet: Carmen, Clorinda (Rossini: Popelka) a Violetta (Verdi: La traviata), v benátském Teatro La Fenice v roli Olgy (Lehár: Veselá vdova) a v Národním divadle Brno jako Esmeralda (Smetana: Prodaná nevěsta) a Bizetova Frasquita.

Sopranistka Tereza Hořejšová absolvovala Konzervatoř v Pardubicích a pražskou HAMU. Je laureátkou několika mezinárodních soutěží včetně Mezinárodní pěvecké soutěže A. Dvořáka v Karlových Varech. Její dosavadní zkušenosti z operního jeviště zahrnují Cherubína (Mozart: Figarova svatba), První dámu (Mozart: Kouzelná flétna), Annu (Verdi: Nabucco) a v rámci Dětské opery Praha také titulní roli ve Dvořákově Rusalce.

Basbarytonista Boris Prýgl je od sezony 2019/20 sólistou Bavorské státní opery v Mnichově. Na svém kontě má několik vítězství v pěveckých soutěžích včetně titulu absolutního vítěze Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech v roce 2015. V červenci 2017 se stal finalistou dvou slavných soutěží: Belvedere a Operalia Plácida Dominga. V září 2019 získal Cenu ředitele Vídeňské státní opery Dominiqua Meyera v soutěži Stella Maris International Vocal Competition. První jevištní zkušenosti získával jako hostující sólista Slovenského národního divadla v Bratislavě. V letech 2017–2019 byl členem operního studia Bavorské státní opery v Mnichově.

Klavírista, zpěvák a korepetitor Ahmad Hedar se narodil v rodině syrských stavebních inženýrů v Rychnově nad Kněžnou. Vedle svého angažmá v Divadle J. K. Tyla v Plzni, kde působí jako klavírista, spolupracuje s mnoha renomovanými pěvci i s talentovanými pěvci mladé generace.

 





nahoru


logo Novoměstská radnice