logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Z důvodu koronavirové epidemie byl dne 22. 10. 2020 organizátorem koncert zrušen.

Informace: http://www.kuhnchoir.cz/Kontakt 

____________________________________________________________________________

 AKTUÁLNĚ:  http://www.nrpraha.cz/aktuality/96/konani-kulturnich-akci-v-souvislosti-s-narizenim-vlady-cr-behem-epidemie-koronaviru/ 

 

Koncert Kühnova smíšeného sboru "Po vlastních stopách" s podtitulem "Humor v hudbě" se bude konat v historickém Velkém sále Novoměstské radnice 19. listopadu

Začátek koncertu: 19:00 hodin 

 

Účinkují:

Kühnův smíšený sbor 

Hosté: členové Zemlinského kvarteta, Lenka Navrátilová, Eva Kývalová, Ondřej Holub, Svatopluk Schuller

Koncert řídí Jaroslav Brych

 

Program:

B. Martinů: Otvírání studánek

J. Kučera: Lorem ipsum – pražská premiéra

Miloš Orson Štědroň: nově iniciované dílo dedikované sboru - světová premiéra

B. Martinů: Mikeš z hor

 

Vstupné dobrovolné.

Místa je možné rezervovat na emailu vstupenky@kuhnchoir.cz

 

Kühnův smíšený sbor patří do hudebního světa již 60 let!

Vznikl v roce 1959 připojením mužských hlasů k původně ženskému komornímu sboru, který založil ještě během svých studií na AMU v roce 1958 Pavel Kühn (1938–2003). Navázal tak na práci svých rodičů, sbormistrů Markéty a Jana Kühnových. K prvnímu koncertu tehdy nového sboru napsal Bohuslav Martinů kantátu Mikeš z hor.

Sbor se postupně stal průkopníkem v uvádění a cappellových děl světového romantismu v koncertních sálech a nahrávacích studiích (J. Brahms, R. Schumann, A. Bruckner, R. Strauss, M. Reger ad.). Vedle řady vítězství v mezinárodních sborových soutěžích – např. v Itálii a Maďarsku – prokázal své kvality také v repertoáru oratorním a kantátovém, jenž se vyvíjel především v úzké spolupráci se Symfonickým orchestrem hl. m. Prahy FOK a jeho dirigenty V. Smetáčkem, Z. Košlerem, Z. Mácalem, J. Bělohlávkem, V. Válkem, P. Altrichterem, L. Peškem, M. Turnovským, S. Baudo či G. Delogu..

Jaroslav Brych – sbormistr
Jaroslav Brych vystudoval nejprve hru na lesní roh na pardubické konzervatoři ve třídě O. Tvrdého a poté dirigování na pražské AMU u V. Neumanna, J. Veselky a R. Elišky. Opakovaně se účastnil dirigentských kurzů H. Rillinga ve Stuttgartu.

http://www.kuhnchoir.cz 





nahoru


logo Novoměstská radnice