logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Tomáš Bím, český malíř, grafik a ilustrátor, má své obrazy na celém světě, jeho díla jsou zastoupena v galeriích, muzeích a soukromých sbírkách. Kunsthistorik prof. František Dvořák ho před mnoha desetiletími zařadil mezi představitele magického realizmu, jeho inspirací byli američtí precizionisté, ti toho moc nenamluvili, o jejich charakteru a duši mluvily jejich obrazy. Stejný je i Tomáš Bím.

Zúčastnil se stovek výstav doma i v zahraničí, ilustroval mnoho knih a časopisů, jeho plakáty jsou známy široké veřejnosti, je nejpilnějším tvůrcem Ex Libris, absolvoval studijní pobyty v Anglii, Francii, Holandsku, Itálii, Německu, Španělsku, Thajsku, USA a mnohde jinde. Po mnoha letech, kdy Tomáš Bím tvořil v pražských ateliérech, žije a maluje u své milované Berounky v Letech.

Je to hodně dávno, co o něm František Dvořák řekl, že na jeho výstavách se mluvit nemusí, o světě plném barevných radostí a příjemných nadějí vše vypovídají jeho obrazy. Nedávno mu bylo pětasedmdesát a té radosti rozdal světu kolem sebe vrchovatě.

https://tomasbim.cz/

 

Galerie v přízemí Novoměstské radnice

OTEVÍRACÍ DOBA:

út - ne 10 - 18 hod (mezi 12. - 13. hod 30 minut polední pauza)

V době vánočních svátků (24. - 26. 12.) a na Nový rok (1. 1.) je výstava uzavřena.

 

VSTUPNÉ: 

plné 50 Kč / snížené 20 Kč / rodinné 100 Kč

Vstup do Galerie v přízemí je z průjezdu z Vodičkovy ulice po dvou schůdcích. Pro vjezd a výjezd invalidního vozíku je možné si zapůjčit u ostrahy Novoměstské radnice ližiny / vstup do vrátnice z nádvoří vlevo/.

 

Na výstavě si budete moci zakoupit katalog BÍM75.

Bohatě vypravený katalog byl vydán u příležitosti výstavy v Novoměstské radnici v Praze, konané k 75. narozeninám originálního českého malíře Tomáše Bíma. 

Cena 350 Kč.

Katalog je možné si zakoupit i v ateliéru autora v Letech u Prahy. 

https://tomasbim.cz/index.php?pg=kontakt 

 





nahoru


logo Novoměstská radnice