logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

 

Galerie v přízemí Novoměstské radnice

OTEVŘENO: út - ne 10 - 18 hod

mezi 12. - 13. hod 30 minut polední pauza

VSTUPNÉ: plné 50 Kč / snížené 20 Kč / rodinné 100 Kč

 

Vstup do Galerie v přízemí je z průjezdu z Vodičkovy ulice po dvou schůdcích. Pro vjezd a výjezd invalidního vozíku je možné si zapůjčit u ostrahy Novoměstské radnice ližiny /vstup do vrátnice z nádvoří vlevo/.

 

Ing. Jozef Macko se narodil na Slovensku. Spolu s bratrem, dvojčetem, studoval v Praze a vystavoval obrazy pak nejen v metropoli, ale i na Slovensku a v Itálii. 

Jozef Macko je členem výtvarného spolku „Tvůrčí skupina “, který vznikl z architektů Útvaru hlavního architekta hl. města Prahy a s touto skupinou vystavuje v Praze pravidelně co dva roky již od roku 1998. Mimo to pořádá své výstavy i samostatně a na Novoměstské radnici vystavuje své dílo již podruhé. 

Své obrazy tvoří vždy dle skic. Má rád živé a teplé barvy, maluje české krajiny, starou Prahu, zákoutí přímořských letovisek, portréty i ženské akty.

Jozef Macko u výstavy představí poprvé veřejnosti i obrazy své dcery Andrey Čechurové, která tvoří od roku 2018.  Andrea čerpá inspiraci hlavně na svých cestách a věnuje se olejomalbě.

 

 




nahoru


logo Novoměstská radnice