logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Již pošesté prezentují své výtvarné práce žáci Základní umělecké školy, Praha 7, Šimáčkova 16 v prostorách Novoměstské radnice, tentokrát v Galerii v přízemí.

 

OTEVÍRACÍ DOBA / Galerie v přízemí Novoměstské radnice

út - ne 10 - 18 hodin 

mezi 12. - 13. hod 30 minut polední pauza.

Na velikonoční pondělí otevřeno. 

 

VSTUPNÉ:

plné 50 Kč

snížené 20 Kč

rodinné 100 Kč

Vstup do Galerie v přízemí je z průjezdu z Vodičkovy ulice po dvou schůdcích. Pro vjezd a výjezd invalidního vozíku je možné si zapůjčit u ostrahy Novoměstské radnice ližiny /vstup do vrátnice z nádvoří vlevo/.

 

Rozmanitost v názvu výstavy se odráží nejen v námětech vystavovaných prací, použitých výtvarných technikách, osobitém zpracování témat, ale také v pedagogických přístupech Jaroslavy Plačkové a Veroniky Zavřelové.

Mezi rozmanitými náměty vystavovaných prací se objevuje téma „Uvnitř“, které ukazuje, co se skrývá uvnitř lidského těla, uvnitř malé galerie (kabinet kuriozit), uvnitř akvária či uvnitř robotů, nebo aktuálně zpracovávané téma „Pohyb“.

Dalšími náměty jsou návrhy na modrotisk a jeho užití v užité grafice, kompozice do čtverce v návrzích na šátky, návrhy na potisk látky s opakujícím se motivem a také objevování nových možností u tradičních technik linorytu, kresby, malby, figurální kresby a v kombinovaných technikách.

Tradičně jsou součástí výstavy i černobílé grafiky (tzv. wood-block) žáků partnerské školy Aomori City Board of Education z japonského města Aomori.

 

www.zuss.cz





nahoru


logo Novoměstská radnice