logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Výstavy se účastní 40 učitelů výtvarných oborů pracemi svých studentů z 16 státních a 1 soukromé ZUŠ Praha. Je zde srovnání prezenční „předcovidové“ tvorby s výukou distanční , která se liší dle osobnosti učitele.  Co učitel, to vlastní recept. Tak vznikla VO ZUŠ kuchařka. Přijďte se podívat, jak se výtvarné umění v ZUŠ proměnilo a přesvědčit se o tom, že invence a krása ani v současné době nezanikly.

OTEVÍRACÍ DOBA - Galerie ve věži 

út - ne 10 - 18 hodin / pondělí zavřeno

mezi 12. - 13. hod 30 minut polední pauza

 

VSTUPNÉ:

v souvislosti se vstupem na věž: plné 60 Kč, snížené 40 Kč, rodinné 130 Kč 

 

"Je tomu již rok, co naše umělecké školství, stejně jako i ostatní oblasti našeho života, postihla omezení spojená s pandemií Covid 19.
Jak se tvořilo ve výtvarných ateliérech škol v době normální prezenční výuky a jaká je současná distanční on-line výuka? Recept na zvládání této neobvyklé situace má každý učitel svůj. Vytvořili jsme takovou naši ZUŠ kuchařku výuky výtvarného oboru. Na výstavě můžete porovnat různé pedagogické přístupy napříč všemi školami. Co učitel, to osobnost a vlastní recept. Druhou zajímavostí výstavy je srovnání tvorby v době "předcovidové" a v době současné. Výstava nám ukáže, jak se učitelé vypořádali s novou výzvou a sami se naučili mnoha novým výukovým technikám.
Přijďte se podívat na to, jak se nám výtvarné umění na ZUŠ proměnilo. Přijďte se přesvědčit o tom, že invence a krása ani v současné složité době nezanikly. Přijďte svou návštěvou podpořit tvorbu našich žáků, přijďte podpořit naši uměleckou budoucnost..."

Mgr. akad. mal. a rest. Jana Anděličová,
předsedkyně výtvarné sekce Krajské umělecké rady ZUŠ Praha

 

 

 





nahoru


logo Novoměstská radnice