logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Výstava obrazů Kláry Korbelové doplněná o sochy Alžběty Baštové.

 

OTEVÍRACÍ DOBA - Galerie ve věži 

út - ne 10 - 18 hodin / pondělí zavřeno

mezi 12. - 13. hod 30 minut polední pauza

 

VSTUPNÉ:

v souvislosti se vstupem na věž: plné 60 Kč, snížené 40 Kč, rodinné 130 Kč 

 

Klára Korbelová

se narodila v Praze v roce 2002 a malbě se věnuje již od ranného dětství. Jejím prvním průvodcem uměním a nezapomenutelným učitelem byl pan Martin Stanovský na ZUŠ Lounských. Po vystudování umělecké školy Václava Hollara se ihned vydala na AVU a veškerý svůj čas věnuje své tvorbě. Její cit pro barvu a jedinečné kompozice jsou prostě nezapomenutelné. V současné době je studentkou Akademie výtvarných umění, v ateliéru Malba I. u prof. Roberta Šalandy.

Na výstavě budete mít možnost shlédnout její nejnovější obrazy z cyklu U jednoho stolu. Tento cyklus sleduje kombinaci mrtvého, strnuého objektu ve spojení s proměnlivým prostředím. Výchozím bodem celé série je uměle vytvořené prostředí, typické pro každou domácnost. Mrtvé objekty jsou němým pozorovatelem impulzivních změn, hry světla a stínu i každodenního ruchu.

 

Instagram: https://www.instagram.com/klara_korbelova/

 

Alžběta Baštová - Sochy

Studovala AVU, ateliér malby Michaela Rittsteina. Žije a tvoří v Praze a západních Čechách. Malířka na výstavě vystaví její současné sochy.

Instagram: https://www.instagram.com/liza.basta/

 

PUS s.r.o. / petra@praguecityhostel.cz

 

 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA:

Klára Korbelová v Galerii ve věži / Novoměstská radnice Praha

Klára Korbelová / U jednoho stolu / Alžběta Baštová / Sochy / Galerie ve věži / Novoměstská radnice Praha / 9. 6. – 19. 06. 2022

V Galerii ve věži, krásném prostoru Novoměstské radnice Praha 2, bude zahájena první samostatná výstava obrazů Kláry Korbelové doplněná o sochy Alžběty Baštové.

Na výstavě budete mít možnost shlédnout její nejnovější obrazy z cyklu U jednoho stolu. Tento cyklus sleduje kombinaci mrtvého, strnulého objektu ve spojení s proměnlivým prostředím. Výchozím bodem celé série je uměle vytvořené prostředí, typické pro každou domácnost. Mrtvé objekty jsou němým pozorovatelem impulzivních změn, hry světla a stínu i každodenního ruchu.

Klára Korbelová své obrazy připravovala na míru právě pro tento výstavní prostor Novoměstské radnice. Na výstavě mimo jiné uvidíte také oblíbené objekty malířky, které se často objevují v jejích obrazech.

Umělkyně je v současné době studentkou Akademie výtvarných umění, v ateliéru Malba I. u prof. Roberta Šalandy. Výstava je citlivě doplněna o sochy Alžběty Baštové, které vás provedou celou výstavou. Alžběta Baštová studovala AVU, ateliér malby Michaela Rittsteina. V současné době žije a tvoří v Praze a západních Čechách.

K výstavě vyjde katalog s vystavenými obrazy umělkyně, který bude k dispozici na vernisáži, popř. na objednání.

Výstava bude probíhat v  Galerii ve věži / Novoměstské radnice Praha od 9. června do 19. června 2022. Více informací naleznete na webových stránkách a sociálních sítích Novoměstské radnice.

 





nahoru


logo Novoměstská radnice